• Kvalitné bilingválne vzdelávanie, digitalizácia a udržateľný rozvoj

            3. 5. 2024

            Dňa 20. marca 2024 sa na pôde Pedagogickej fakulty na Univerzite v Burgose (Španielsko) konalo úvodné stretnutie partnerov medzinárodného projektu v rámci programu Erasmus + PROMISED.

            Čo je projekt PROMISED  a ako súvisí s našou školou?

            Nový európsky projekt PROMISED nadväzuje na úspešný projekt SeLFiE (STEAM Educational Approach and Foreign Language Learning in Europe), ktorý vlani skončil na Univerzite v Burgose.

             Hlavným cieľom projektu PROMISED, na ktorom participuje šesť európskych inštitúcií – Universidad de Burgos (hlavný riešiteľ),  CFIE Burgos, Universidad de Granada, Univerzita Mateja Bela, belgická univerzita aplikovaných vied HOWEST a spoločnosť Kveloce – je vypracovanie nového a inovatívneho didaktického modelu bilingválneho vzdelávania, ktorý integruje metódy CLIL (Content and Language Integrated Learning) a STEAM v rámci stredoškolského vzdelávania a príprava špecifických materiálov, ktoré budú využívané (najmä, ale nielen) v bilingválnych sekciách slovenských gymnázií s cieľom zlepšiť vyučovanie prírodných a spoločenských vied v cudzích jazykoch v integrovanom a inkluzívnom kontexte moderného stredoškolského vzdelávania.

            Hlavnými partnermi projektu zo slovenského stredoškolského prostredia sú: Gymnázium Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici (španielska bilingválna sekcia) a Gymnázium Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici (francúzska bilingválna sekcia).

            Projekt PROMISED 2023-1-ES01-KA220-SCH-000157221 je spolufinancovaný Európskou úniou.

            Tešíme sa na spoluprácu a zaujímavé výsledky, ktoré sa budú vyhodnocovať v priebehu nasledujúcich rokov a veríme, že tak prispejeme ku kvalitnejšiemu vzdelávaniu na bilingválnych sekciách.

             

    • Novinky

    • Kontakt

      Gymnázium Mikuláša Kováča, Banská Bystrica
      Mládežnícka 51, 974 04 Banská Bystrica

      gmkbb.edupage.org

      +421/484230061

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje